… such stuff as dreams are made on …

Leids Projectkoor zingt All about Shakespeare 

Het Leids Projectkoor zingt composities uit de 20ste en 21ste eeuws van ondermeer Frank Martin, Ralph Vaughan Williams en de Finse Jaakko Mäntyjärvi. Rode draad van het programma vormt de zeggingskracht van Shakespeare, door een ieder op persoonlijke wijze ingekleurd. Het  resultaat is een veelkleurig palet van a cappella muziek met onheilspellende en zalvende klanken, humor en diepgang, mysterie en menselijkheid.

… such stuff as dreams are made on …
De grote Britse schrijver Shakespeare kon als geen ander menselijke karakters schetsen en onze sterfelijkheid belichten: “We are such stuff as dreams are made on, and our little life is rounded with a sleep.” Een quote uit zijn toneelstuk The Tempest, dat dit jaar precies vierhonderd jaar geleden voor het eerst werd opgevoerd. Een uitgelezen kans voor het Leids Projectkoor om een programma rond teksten van deze grootmeester in het betere drama te brengen.

Gastdirectie
Het All about Shakespeare-project is alweer nummer 38 in een reeks van ambitieuze en aanstekelijke projecten van het Leids Projectkoor. Sinds de oprichting in 1991 heeft het koor een lange lijst van originele en soms tamelijk onbekende muziek gezongen; de eerste vijftien jaar onder leiding van oprichter en dirigent Hans Noyens en sinds 2008 gedirigeerd door Gijs Leenaars. Wegens een zeer drukke agenda van de vaste dirigent is de Hongaars-Nederlandse dirigent Béni Csillag uitgenodigd voor het samenstellen, instuderen en dirigeren van de concerten voor dit project. De creatieve samenwerking met de vijfentwintig projectzangers belooft een aansprekend concert voor iedereen die van deze impressionistische koormuziek houdt.

Programma
Ralph Vaughan Williams - Three Shakespeare Songs / Come Away, Death

Jaakko Mäntyjärvi - Shakespeare Songs

Frank Martin - Songs of Ariel

Matthew Harris - Selectie uit Shakespeare Songs

Jonathan Dove - Who killed Cock Robin?

Robert Applebaum - Shall I compare thee?

Concertinformatie
LEIDEN zaterdag 26 november 20.15Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1

UTRECHT zondag 27 november 15.00 Lutherse kerk, Hamburgerstraat 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.