Rachmaninov – Liturgie van Johannes Chrysostomus

Sergej Rachmaninov (1873 – 1943) had geen goede band met de Russisch-orthodoxe kerk maar hij schreef er wel de prachtigste koormuziek voor. Zijn Vespers uit 1915 zijn het meest bekend. Vijf jaar eerder schreef hij – minstens net zo mooi - de Liturgie van Sint Johannes Chrysostomus, een indringend a cappella werk dat treffend de oude liturgische teksten volgt. In dit laat-romantische stuk hoor je luid en duidelijk Rachmaninovs voorliefde voor de sonore liturgische zang en het overweldigende samenspel van de Byzantijnse kerkklokken. Warm, harmonieus en ontroerend, voor publiek én uitvoerenden. Onder leiding van dirigent Béni Csillag brengt het Leids Projectkoor deze sfeervolle Liturgie met 37 koorzangers en twee solisten: Sander de Jong, tenor, en Yonathan van den Brink, bas.

zaterdag 6 juni 2015 20.15 Sint Willibrordkerk Utrecht
zondag 7 juni 2015 15.00 Hartebrugkerk Leiden