het koor

Het Leids Projectkoor staat voor diversiteit en kwaliteit. Jaarlijks brengt het koor afwisselende programma's met dikwijls onbekende maar prachtige koormuziek. Door de projectmatige werkwijze zijn de grootte en samenstelling van het koor flexibel waardoor de keuze van uit te voeren koorwerken vrijwel onbeperkt is. Zo heeft het Leids Projectkoor sinds de oprichting in 1991 middeleeuwse en renaissancemuziek in kleine ensembles gezongen, als kamerkoor romantische en barokmuziek ten gehore gebracht, en met ruim veertig zangers Bach’s Johannes Passion, de Mis in G van Francis Poulenc en andere grote koorwerken uitgevoerd.

In de keuze van repertoire is het Leids Projectkoor altijd op zoek naar muziek en componisten die bijna vergeten zijn of nog ontdekt moeten worden. De Deen Alfred Koerppen en de Italiaanse componisten Bruno Bettinelli en Mauro Zuccante zijn daar goede voorbeelden van. Daarnaast zijn diverse opdrachtcomposities uitgevoerd van onder andere Adrian Rodriguez van der Spoel en Daan Verlaan. Met de bijzondere programmering weet het koor zowel de eigen zangers als het publiek te verrassen. Radio 4 heeft verschillende concerten van het Leids Projectkoor uitgezonden.

Ondanks de veelzijdigheid van het repertoire en de wisselende samenstelling heeft het Leids Projectkoor in de afgelopen 20 jaar een eigen, herkenbare klank opgebouwd.

De zangers van het Leids Projectkoor zijn vergevorderde amateurs met ruime koorervaring. Zij zijn afkomstig uit (kamer)koren in de Leidse regio, Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Naast het zingen in koren volgen zij dikwijls solozangles.

One thought on “het koor

  1. Wanda den Besten

    Ik voldoe aan de hierboven geschetste criteria als zangeres. Ik ben eerste Alt, neem zanglessen, zing al jaren in het gemengd koor Min Ghesellen te Nieuwkoop, heb m'n akte Docerend Musicus behaald in 1997, dus al met al heb ik voldoende muzikale bagage om zelfstandig muziek in te kunnen studeren. Ik ben op zoek naar meer niveau en uitdaging dan wat m'n huidige koor mij kan bieden op dit moment.
    Hoe moet ik me aanmelden ?

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *