de dirigent

Dennis Broeders (1990, woonachtig in Culemborg) studeerde aan het ArtEZ Conservatorium de hoofdvakken piano en koordirectie met als bijvak zang. Hij ontving lessen van onder andere Frank Peters, Marien van Nieukerken, Klaas Stok en Marjan Kuiper en behaalde in 2016 zijn masterdiploma. Hij volgde tweemaal de Kurt Thomas Cursus en daarna een vervolgopleiding koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jos Vermunt. Momenteel wordt hij als zanger gecoacht door Hetty Gehring.

Dennis is de vaste dirigent van Ensemble Illustre en oratoriumvereniging Cantarella. Daarnaast werkt hij momenteel met het Leids Projectkoor en korte projecten met de cantorij van de Arkelse koepelkerk. Als invaller en repetitor heeft hij met vele koren gewerkt, bijvoorbeeld: Slotkoor, USKO, Venus, Utrechtse Studenten Cantorij, Nederlands Studenten Kamerkoor.

In 2017-2018 volgde hij een traineeship van het Nederlands Kamerkoor waarin ensemblezang, conceptontwikkeling en productie centraal stonden. Hieruit ontstond de voorstelling Tune Out Burn In, die onder andere op Wonderfeel werd geprogrammeerd. Dennis zingt tevens met veel plezier in (semi)professionele ensembles, zoals het Kurt Thomas Chamber Choir en La Sfera Armoniosa.

Dennis is allround klassiek pianist met speciale expertise in liedbegeleiding. Sinds 2011 geeft hij met veel enthousiasme piano- en zangles aan kinderen en volwassenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.