Ein deutsches Requiem

Johannes Brahms schreef Ein deutsches Requiem na het overlijden van zijn moeder. Deze gebeurtenis had een grote impact. Eigenlijk wilde hij het stuk de ondertitel ‘Een requiem voor de mensheid’ meegeven. Het was eigenlijk niet direct als geestelijk stuk, als ‘dodenmis’ bedoeld, eerder om troost en berusting te bieden aan iedere sterveling.

In de geschiedenis van het LPK het langste project: gestart begin 2020, en op 6 en 7 november 2021 eindelijk de langverwachte uitvoeringen van Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms, gecombineerd met koorzettingen van dezelfde teksten, van de hand van Heinrich Sch├╝tz.

Reden voor deze voor het LPK uitzonderlijk lange projectboog? COVID-19…

De concerten, met solisten Lauren Armishaw (sopraan) en Mattijs van der Woerd (bariton), en begeleid op vleugel door het pianoduo Martijn en Stefan Blaak, waren zeer geslaagd te noemen en werden enthousiast ontvangen door het aanwezige publiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.