La Boca de Buenos Aires

La Boca de Buenos Aires

Het Leids Projectkoor o.l.v. Béni Csillag voert u mee naar Buenos Aires, de geboorteplaats van de tango. In de gloriedagen van deze metropool – begin 20ste eeuw – klonken de eerste tangoklanken. Een mix van de muziek van oorspronkelijke slaven uit Afrika, de immigranten uit Zuid-Europa en de gauchos van het platteland. Vooral in de arbeiderswijk La Boca – letterlijk de mond – was de tango ongelooflijk populair. Inmiddels is de muziek wereldberoemd, niet in de laatste plaats door componist, orkestleider en bandoneonist Astor Piazzolla.

In La Boca de Buenos Aires zingen we naast meeslepende tango-arrangementen voor koor  ook Argentijnse religieuze koorwerken. Moderne, mysterieuze composities waarin de authentieke Zuid-Amerikaanse volksmuziek verrassend doorklinkt. Gastmusicus Marc Constandse zorgt voor de muzikale rode draad met improvisaties op zijn bandoneon. Alsof u op de trappen voor een kerk in Buenos Aires staat en de tangomuziek nog hoort klinken in de straat…

 

Concerten:

Zaterdag 11 oktober 2014 20.15 Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1 Leiden

Zondag 12 oktober 2014 15.00 Lutherse kerk, Hamburgerstraat 9 Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.