Let’s Baroque

Jubileumconcert Let’s Baroque

25 jaar Leids Projectkoor
Het Leids Projectkoor bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met twee feestelijke concerten op zaterdag 18 juni in Leiden en zondag 19 juni in Utrecht. Op het programma staan twee jubelende barokwerken: Bachs Magnificat en Händels Dixit Dominus.
Om het bijzondere moment te onderstrepen werkt het koor samen met het Arezzo Ensemble, een semi-professioneel kamerorkest uit Utrecht. Dirigent Béni Csillag, alweer vijf jaar verbonden aan het Leids Projectkoor, bracht koor en orkest bij elkaar voor Let’s Baroque. Vijf jonge professionele vocalisten nemen de solo-partijen voor hun rekening.
Feestelijke barok
Het Magnificat van J.S. Bach is een geliefd werk bij publiek en uitvoerenden. Bach schreef het stuk voor feestelijke liturgische momenten in de kerk. Ook Dixit Dominus van Händel is een jubelende compositie waarin de virtuositeit van de solisten, het koor en orkest uitbundig te horen is.

Leiden zaterdag 18 juni 2016 20.15 uur Marekerk.
Utrecht zondag 19 juni 15.00 15.30 uur Geertekerk

Uitvoerenden Let’s Baroque
Béni Csillag, dirigent
Leids Projectkoor
Arezzo Ensemble
Maria Valdmaa, sopraan
Victoria Cassano, mezzosopraan
Joël Vuik, countertenor
Dolf Drabbels, tenor
Johan Vermeer, bas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.